Sunday 11 January 2015

Co się jadło? Przepisy weganki

Było znowu pysznie, prosto i kolorowo :)

Gar "meksykański" - różne rodzaje fasoli, ciecierzyca, pieczarki, kolorowe papryki i kukurydza zalane pomidorową passatą i podsypane przyprawami.


Curry z ciecierzycy z chlebkiem roti i czerwonym ryżem. Uwielbiam indyjsko inspirowane dania!


Wegański sos czosnkowy smakował z wieloma daniami, między innymi z wegańskim kebabem:)


Sałatka z ożywiającym danie pomarańczowym winegretem


Robi się wegańskie leczo i krem z cukinii. Z serii wrzuć do gara i idź robić co tam chcesz :)


Słodziutki kisiel z jabłkami i gruszkami


"Szarlotkowe" jabłka z vloga Annie Jaffrey


Pieczone warzywka zawsze szybkie i pyszne. Zwłaszcza te frytki z pietruszki!

No comments:

Post a Comment